audio engineer

Jeroen Marien
geboortejaar: 1983
eigen wagen / camionette / rijbewijs C

jeroen

Ik studeerde aan de School of Audio Engineering (SAE) in 2004 – 2005.
Net hiervoor volgde ik een stage van 3 maand in de amerikaanse Muzisample Studios in Ohio. Ik bouwde ondertussen verder aan mijn kleine opnamestudio.

Ik heb 15 jaar ervaring met opnames van demo en full cds,
de tofste apparatuur in mijn studio zijn vintage preamps van Telefunken uit de jaren 60 (de voorlopers van de REDD preamps die de Beatles graag gebruikten) , originele DBX compressors uit de jaren 70. Dit gecombineerd met de meest moderne DSP plugins en controllers geven een prachtige mix.

Buiten mijn werk in de studio ben ik veel op de baan als live geluidstechnicus,
ik heb handenvol stagairs en jonge mannen opgeleid en daar heb ik ook veel plezier aan gehad. Mijn grootste expertise is het opbouwen van een studio (acoustiek), de opnames zelf en het allertofste is het mixen van grote projecten. Ik wil het vuur en de passie die ik in mezelf heb kunnen overbrengen op de studenten die dromen van een leven tussen muzikanten.

Natuurlijk maak ikzelf ook muziek, ik heb een kleine maar wel toffe verzameling oude synths en ik krijg graag mensen warm om niet enkel met plugins te werken maar net te jagen achter de goedkope maar supercoole hardware die nu overal makkelijk te vinden is. Ik kan met een oude D4 drumcomputer en een avalon 737 vette beats maken die ik niet uit cleane software krijg.

Geluid, niet persé muziek, maar geluid is mijn obsessie, het gaat verder dan een passie.
Eerlijk gezegd is dit het enige onderwerp waar ik over kan blijven praten. Hoe ouder ik word, ik ben er nu 35, hoe meer zin ik heb om mijn kennis door te geven.

Momenteel werk ik als zelfstandige, ik vraag me af of ik met jullie zou kunnen samenwerken, of zijn jullie op zoek naar iemand in loondienst?

Als jullie interesse hebben maak ik graag tijd vrij om me eens in het echt voor te stellen,
dit zal wel pas vanaf december kunnen want mijn jaarlijkse break komt eraan, de 70 uren weken die ik werk eisen hun tol nu dus tijd voor een jacuzzi en champagne 🙂

 

Vriendelijke groeten,

 

Jeroen Marien
Ringlaan 49
1745 Opwijk
0498219035
info@voodoostudio.be

 

Geef een reactie